Serviciu clienți (L-V 9:00-17:00): 0748 202 071

Legaturi de ski de tura – Capitolul 3 – Legaturi grele, in puncte

Legaturi de ski  de tura – Capitolul 3 – Legaturi grele, in puncte
Legaturi de tura – Cap.3 – Heavier Tech Bindings (grele, in puncte)
Continuare la articolul Legaturi de tura – Cap.2 – Lighter Frame Bindings (usoare, cu rama)
 
Este poate cea mai noua gama aparuta pe piata. Progresele tehnologice au dus la aparitia legaturilor in puncte care rezista la solicitari masive, au o transmisie excelenta si au un release din ce in ce mai aproape de cel al legaturilor de alpin (o sa mai dureze probabil ceva pana o sa fie la un nivel mutumitor, motiv pentru care sustin in continuare ca aceasta gama de legaturi trebuie utilizata de schiori experimenati, care stiu sa isi fac tunningul la legaturi singuri si care stiu la ce riscuri se expun cand folosesc astfel de modele. Performanta vine intodeauna cu un cost si nu doar material). Modele din aceasta gama functioneaza bine doar intr-un set-up corect ales si doar pentru un anumit tip de practica din schiul de tura. Nu cumparati aceste modele daca nu sunteti un schior cu un stil bine definit si care stie ce asteptari are de la o legatura, astfel o sa va plangeti ca sunt modele proaste.
 
Legaturi de tura Marker Kingpin (Marker Kingpin 13 si 10)
– un model relativ nou, care incearca sa aduca Markerul pe piata legaturilor de tura in puncte, din sectorul free touring / freeride. Legatura este o combinatie dintre un varf in puncte si un spate de alpin (cu modificarile necesare). Aceasta combinatie este destul de buna, transmisia fiind foarte buna, releasul promt si destul de exact, iar eliberarile nedorite destul de rare. In primul an de la lansare, legatura a avut cateva probleme de fabricatie, existand destul de multe situatii in care pinii frontali s-au desprins, dar aceasta problema a disparut in anul urmator.
Greutate –768 g / buc
Gama de schiuri – pana la 185 lungi si cu latimi la mijloc intre 90 si 120 mm pentru variant de 13 si pana la 179 si 100 la mijloc pentru variant de 10, greutati intre 1500 si 2000 g/ buc
Puncte forte ale modelului – transmisie buna, release excelent, foarte usor de lucrat cu ea. Prima pozitie de mers este 0, fiind astfel excelenta de utilizat all-around. Sistemul de trecere de la ski la tura se afla tot sub clapar(ca la variantele cu rama, Duke, Baron sau F12) , dar personal imi place.
Puncte slabe ale modelului – cei de la Marker a imbunatatit constant aceasta legatura, rezolvand mare parte din problemele initiale. Doar numarul ceva mai mare de operatiuni necesare atunci cand trecem de la schi la tura si invers, dar pentru categoria ei nu cred ca asta este o mare probleme.
Nota – 4 din 5.
De unde cumpar?  www. AbsolutOutdoor.ro
Site Producator – http://markerusa.com
 
Multe model din aceasta gama au disparut intre timp de pe piata. Au aparut insa o serie de modele noi, cu un sistem hibrid de functionare. Acestea functioneaza ca o legatura de alpin la coborare si se transforma in legatura in puncte la urcare( Atomic si Salomon Shift, Marker Duke PT). Imediat ce finalizam testare lor o sa adaugam un review.
 
 
 
Continuarea articolului:
4. Lighter Tech Bindings (usoare, in puncte)